Den bedste proptrækker

Hvis du står og har brug for at købe en ny proptrækker, kan markedet let virke som en uoverskuelig jungle, fordi der er så mange forskellige valgmuligheder. Proptrækkere af forskellig slags kan købes alle mulige steder, lige fra isenkræmmeren, supermarkedet og indkøbscenteret, over webshoppen, til den Blå Avis og sågar loppemarkedet. Ikke nok med at markedet er stort og uoverskueligt, når det kommer til proptrækkere og oplukkere, så indeholder det også et utal af forskellige designs og modeller i alle prisklasser.

Den bedste proptrækkerDette er naturligvis ikke noget problem, hvis du blot søger en standardproptrækker, som skal kunne lukke vinflasker op uden alt for meget besvær. Du kan ofte finde denne type oplukkere i supermarkeder som Netto, Fakta og Super Best. Dog viser flere sammenligninger og anmeldelser af proptrækkere, som ligger frit tilgængeligt på internettet, at sådanne billige proptrækkere i længden ikke nødvendigvis er pengene værd, fordi de simpelthen er for besværlige i brug.

Den billige og dårlige proptrækker fra supermarkederne kan for eksempel lettere ødelægge korkproppen, når man prøver at åbne flasken. I praksis betyder dette en masse ekstra besvær foruden korksmulder på bordet, gulvet og i din vin. – Og det gider man bare ikke at bruge tid på, når man nu lige havde troet, at det skulle være sådan en afslappende og hyggelig aften. Det ser heller ikke for checket ud, at man står og fumler med proppen, hvis man har sin søde date hjemme til den første romantiske middag. Andre problemer med billige proptrækkere kan være, at de med tiden slet og ret ikke kan klare kræfterne, der er involveret i åbningen af flasker, så metallet eller plastikken i proptrækkeren bøjes eller helt knækker. Not cool. Hvis man har fat i en tjenerproptrækker i dårlig kvalitet, kan man også risikere, at borespiralen bukker over i hængslet til skæftet, lige når man bruger allerflest kræfter på at presse proptrækkeren ned i flaskeproppen. Hvis man er heldig, når man at få kontrol over flasken, så den ikke vælter, og hvis man er uheldig, skal man til at tørre vin og glasskår op fra gulvet. Double not cool.

Den gode proptrækker

Den gode proptrækker kan enten være en vingeproptrækker, en T-formet proptrækker, eller en tjenerproptrækker. De fleste folk foretrækker tjenerproptrækkeren nu om stunder, fordi den uden tvivl er den mest alsidige af de forskellige typer af proptrækkere, som findes på markedet. Tjenerproptrækkeren kombinerer en øloplukker, foliekniv og proptrækkerspiral i ét således, at man altid kan åbne alle sine flaske med det samme redskab. Nogle proptrækkere, og det gælder typisk vingeproptrækkerne, har borespiraler, som er blevet afskarpet omkring siderne, så de bedre og nemmere kan skære sig ned gennem korkproppen. Andre igen er belagt med teflon, så der er mindre modstand under åbning af flaskerne. Den gode proptrækker har også et håndtag eller skæfte, der er fremstillet i særligt smukt træ som mahogni, blodtræ eller ibenholt, og proptrækkeren er fremstillet af stilrene materialer som rustfrit stål. Derudover føles proptrækkeren behagelig, når den ligger i hånden, og den er ergonomisk designet, hvilket sikrer et godt greb.

Den bedste proptrækker

Den bedste proptrækker kombinerer alle de praktiske karakteristika, som kendetegner den gode proptrækker som beskrevet ovenfor, men går et skridt videre og har et eksklusivt og stilrent design, som aldrig vil gå af mode. Ligesom nogle typer af klassisk musik kan være tidløst (Chopin, for eksempel), har den bedste proptrækker et tidløs design og kunne have været en populær genstand for halvtreds år siden, i nutiden, og om halvtreds år fra nu. Men hvad forstås ved et tidløst design i denne sammenhæng? Den tidløse bedste proptrækker har smukke, afbalancerede proportioner, og den er visuelt tiltalende. Den har typisk et simpelt og enkelt design, som går op i en højere enhed med selve proptrækkerens funktionalitet. Som nævnt foroven er den bedste proptrækker fremstillet af holdbare materialer, så proptrækkeren kan bruges i årtier, hvis ikke århundreder.

Lad os tage et blik på en proptrækker, som vi mener kombinerer alle de nævnte egenskaber. Vi kan ikke komme uden om Zwillings 3-i-1 luksusproptrækker som værende noget af det ypperligste på markedet. Denne tjenerproptrækker kommer både med teflonbelagt borespiral, øloplukker som samtidig kan agere trinløft for en sikker og rolig åbning af vinflasker, samt foliekniv, som alle sammen er fremstillet i verdensberømt tysk kvalitet. Skæftet af mørkeblåt micarta matcher den mørke teflonbelagte borespiral perfekt, og det blanke og polerede rustfri stål og klare designlinjer, skaber en smuk og ren kontrast. Denne proptrækker koster op til 400 kroner på markedet, men vi mener nu også, at det er pengene værd for en proptrækker, der er af en sådan kaliber, at man kan bruge den i en livstid.

Med varme ønsker om, at du må finde proptrækkeren i dit liv! : )

© 2020 MP Sejl. All rights reserved.