Få tjekket bilens køler inden du kører på ferie

Der er rigtig mange som har oplevet, at bilen er brændt sammen, og det sker selvfølgelig altid på det dårligst tænkelige tidspunkt, eksempelvis på vej sydpå med alle ungerne i bilen og campingvognen bag på. I mange tilfælde brænder bilen netop sammen på vej syd på, fordi motoren bliver over ophedet og derfor går i stå. Der er rigtig mange som har prøvet at havarere på de tyske motorveje, eller endda længere nede, og dette er langt fra sjovt eller billigt, og er derfor noget som man gerne vil undgå.

Sydens varme og de lange strækninger på motorvejen gør at bilens motor bliver meget varmere end den plejer. Hvis køleren ikke virker optimalt er det ofte først når man er kommet er godt stykke ned syd på, at man opdager det. Derfor er det bare super vigtigt at man sørger for at få tjekket bilens køler, inden man tager afsted på ferie.

Motoren er bilens vigtigste element og derfor er det så vigtigt med en god køler

Når først motoren er brændt sammen fordi den er blevet for varm, er motoren gået helt i stykker. Det vil altså sige at bilen skal have monteret en hel ny motor, for at kunne komme til at køre igen. Det er meget dyrt at skade sin bil på denne måde, og derfor kan det kun svare sig økonomisk, at sørge for at få tjekket op på køleren. Det er meget billigere at få lavet et køler tjek hvert år, end det er at skulle forny sin motor bare en enkelt gang. Der er nogle steder hvor man kan få forøget kølerens kapacitet, så den er klar til at kunne yde det ekstra som det kræver at køre syd på.

Man kan sågar få tjekket køleren gratis mange steder, og derfor er der slet ingen grund til, ikke at få den tjekket inden man skal afsted. Det er meget ødeæggende for en sommerferie at starte ud med at sidde fast på en motorvej, og det er slet ikke hensigtsmæssigt, især ikke hvis man har små børn med i bilen som har behov for at være kølet ned. Det er en frygt som mange forældre har, når de bevæger sig ud på motorvejen på vej syd på.

Få tjekket både køler og aircondition inden rejsen

Der er mange der tror, at deres aircondition virker helt fint, og når de så først er nede i varmen, virker den ikke særlig godt. I Danmark er det sjældent særlig varmt, og derfor er det ikke krævende for en aircondition at køle en lille bil ned. Men når først man kommer ned i 30 graders varme eller mere, opdager mange at deres aircondition ikke virker. Det kan være helt ulideligt at sidde i en varm bil i mange timer. Igen er det særligt uhensigtsmæssigt hvis der er små børn med i bilen, da de ikke kan regulere deres temperatur lige så godt sm voksne, og derfor kan blive syge af varmen.

Læs mere her.

© 2020 MP Sejl. All rights reserved.