Giv dit kæledyr et bedre liv – vælg en god dyrlæge

Der findes efterhånden mange forskellige dyreklinikker rundt omkring i landet. En dyreklinik er egentlig bare en betegnelse for et sted, hvor kæledyr kan modtage og få råd og medicinsk behandling. Det er ikke direkte det samme som et dyrehospital – det kan på en måde mere sammenlignes med en praktiserende læge, blot med en dyrlæge i menneskelægens sted. Her kan man komme ind med sit kæledyr hvis man frygter, at der er noget galt med det. Og her kan man få hjælp og råd vedrørende potentiel behandling.

Inden for særligt de seneste hundrede år har kæledyrene indtaget en helt særlig status i vores liv. Dyr som hunde, katte, kaniner og undulater er ikke længere bare praktiske anskaffelser eller god underholdning, de bliver i stadig højere grad anset som en vigtig del af familien. Således udvikler man hurtigt familiære og kærlige følelser over for ens kæledyr, selvom disse selvfølgelig aldrig helt kan sammenlignes med dem, som man føler for de menneskelige medlemmer af familien. Alligevel er rigtig mange af os villige til at gå langt for at hjælpe vores elskede, firbenede venner, når de er i nød.

Den gode dyrlæge tænker på dyret

En af de måder man kan beskytte sit kæledyr på, er ved at sørge for, at man finder en god dyreklinik med en dertilhørende god dyrlæge til dem. Selvfølgelig er langt de fleste dyrlæger både gode og samvittighedsfulde, og man kan stole på dem, når man overlader sine kæledyr til dem. Men det er nu engang med dyrlæger, præcis som det er med de praktikserende læger – nogle er bare bedre end andre. Ofte handler det først og fremmest om, hvorvidt dyrlægen er oprigtig interesseret i kæledyret og dets sundhed. Som ejer vil man nemlig gerne kunne mærke, at der er en reel interesse for netop dette dyr.

En anden vigtig faktor er, at det for dyreklinikken skal handle om den gode behandling – ikke om penge. Dyrlæger med egen klinik tjener mange penge, og der er derfor ingen grund til, at de skal forsøge at fuske sig til flere. Hvis man føler, at der bliver brugt unødig tid på undersøgelser, bliver taget for meget for medicin eller ikke bliver rådgivet ordentligt, så er det vigtigt at følge sin intuition og finde en anden behandler. Har man behandler i Holbæk, kan man for eksempel skifte til en ny i Roskilde.  Det er nemlig imod alle etiske principper, at en dyrlæge driver sin praksis på denne måde.

Tag ansvar for dit kæledyr og for din økonomi

Fordi behandling af kæledyr ikke er dækket ind af den offentlige sygesikring, så er det ens egen pengepung, som man skal række langt ned i for at få kæledyret behandlet ordentligt. Derfor har man al ret til at kræve, at man får den absolut bedste behandling – både når det kommer til relationen ejer og dyrlæge imellem, mellem behandlere og dyret, og ikke mindst i afmålingen af den endelige pris. Det hele skal være i orden, og det er vigtigt at råbe op og tage affære, hvis man ikke føler sig retfærdigt behandlet.

© 2018 MP Sejl. All rights reserved.