Sådan passer du bedst på din MacBook oplader

Computeren er en essentiel del af den almene danskers hverdag. Den benyttes i skolen, på arbejdet og i fritiden, og er en vital del af hvordan dagligdagen klares. Idet computeren fylder så meget, er det selvfølgelig særdeles vigtigt at man har strøm til at kunne klare sig igennem de opgaver der kræver computer. Det er derfor vigtigt, at din computer oplader virker som den skal, så din computer ligeledes kan virke som den skal. Dog er der ikke særligt mange der passer ordentligt på deres computer oplader, idet det bliver set som en sekundær ting til computeren. Læs derfor med her og bliv klogere på, hvordan du bedst muligt kan passe på din computer oplader.

Skil den ad under transport

Idet computere i dag benyttes alle steder, og at det tit kræves at du selv medbringer din egen, så betyder det også at din oplader skal transporteres med. Dette udsætter din computer oplader, idet den størstedelen af tiden kommer til at ligge krøllet sammen i en taske. Oftest er det dog sådan, at din computer oplader er i stand til at kunne deles på midten, altså at du har mulighed for at koble ledningen der går fra mellemstikket og ud til stikkontakten af. På den måde undgår du at slide yderligere på opladeren ved at dele den i to, da du ikke kommer til at bøje selve kablet der går i stikkontakten.

Lad vær med at rulle den stramt op

De fleste har nok for vane, at rulle kabler og ledninger stramt sammen når de skal pakkes væk eller ned i en taske, så man nemt kan rulle dem ud igen og undgår at de filtre sammen. Dette er selvfølgelig smart, men desværre ikke særlig godt for selve ledningens stand. Mange computeropladere med lidt tyndere ledning, såsom en MacBook oplader, knækker nemt indvendigt, hvis de rulles for stramt og derved kommer i spænd i en unaturlig vinkel. Din oplader har måske allerede et unaturligt buk eller buer lidt for meget til den ene side, hvilket betyder at du nok bør være opmærksom på hvordan opladeren normalt er placeret netop på dette punkt af ledningen, når den er koblet til din computer, da dette nemt kan ende med en ødelagt oplader. Du opfordres derfor til at rulle din oplader så løst som muligt evt. lægge den i et rum for sig i tasken, så den ikke filtres ind i andre ting.

Undgå at hive opladeren ud af stikkontakten

Mange tænker nok ikke over det, men det kan skade både oplader og stikkontakt at hive opladeren ud af stikkontakten. Selvom man ikke kan se det, så kan ledningen også sagtens knække indvendigt nede ved selve stikket, hvis man normalt holder længere oppe på ledningen og trækker den ud af kontakten på afstand. Hold derfor altid nede ved selve stikket når du skal have den ud af stikkontakten. Derudover skal du selvfølgelig også altid være sikker på at kontakten er slukket, inden du tager din oplader ud af stikket, hvorefter du nænsomt kan “vrikke” opladerstikket ud af kontaktet, og derved undgå at beskadige ledningen samt tage hensyn til selve stikkontakten, som er lidt mere besværlig at erstatte end en oplader.

© 2020 MP Sejl. All rights reserved.