Et tækkefirma i Aabenraa hjælper folk med at genfinde idyllen

Vi lever i en travl verden, og mange ville nok ønske, at de kunne sætte farten ledt ned i livet, og blot nyde det. Alt skal gå så hurtigt, og alt skal hele tiden være i udvikling. Første prioritet synes at være vækst. Vi skal hele tiden være i vækst. Landet skal være i vækst, samfundet skal være i vækst og de enkelte firmaer skal være i vækst. Det betyder også, at der bliver forventet meget af os, som skal arbejde nede i selve samfundets motor. For mange mennesker synes det at være en vej til stress og udbrændthed, så der er god grund til at skulle slappe af. Før i tiden var livet også hårdt, og på mange måder var det nok endnu mere hårdt end det er idag – specielt på den fysiske front. Men alligevel har vi en fascination af den idyl som syntes at herske. Hvis man bare kunne tage noget af denne idyl og føre den ind i vores tid, så ville tingene måske blive lidt bedre. Det er lige præcis hvad Dantæk i Aabenraa er begyndt at gøre. De er nemlig begyndt at lægge stråtag på huse, hvilket det egentlig har gjort et stykke tid.

I Tønder har de stråtag lavet af et tækkefirma

Stråtag er indbegrebet af idyl. Når man kigger på de gamle huse, bygninger og gårde rundt omkring, kan man ikke lade være med at henfalde til fantasien. Man ser hvordan faderen i familien pløjer marken med to store okser. Han knokler hele dagen og glæder sig til at komme hjem til det fine bindingsværkshus med stråtag. Der venter resten af familien. Konen hun står i køkkenet og er ved at gøre klar til eftermiddags kaffe. Man kan næsten dufte det hjemmebagte brød. Den ældste datter er ved at hente vand op af brønden, den som står midt i gården. Imens render hendes to søskende rundt blandt høns i gården og leger. Denne idyl er måske ikke helt korrekt, den er som taget ud af en Morten Korch bog, men ikke desto mindre er det en god historie, som vi kan tage med os, og forsøger at gøre vores eget liv mere idyllisk og roligt, og det er lige præcis, hvad et godt tækkefirma forsøger at gøre. Især omkring Tønder.

Det bedste tækkefirma ligger muligvis i Haderslev

Det er dog ikke kun Aabenraa og Tønder som er heldige, men Haderslev har også en stærk tradition for stråtag, og det svære og delikate håndværk man skal bruge. Når man skal have lavet et stråtag, skal man dog huske at tænke sig om. Selvom det tækkefirma som udfører det, ved hvad det er de laver, så er der stadig en vis risiko ved at får det lavet. Forskellen er minimal fra et almindeligt tag, da man i dag ved hvordan man skal gøre det. Men alligevel er der en øget risiko for brand, og derfor bør man sørge for at have sine forsikringer i orden, når man har fået det lavet.

© 2020 MP Sejl. All rights reserved.